Brandweercongres te Papendal - geimproviseerde afsluitingen en presentatie

Brandweercongres te Papendal – geïmproviseerde afsluitingen en presentatie

Voor het jaarlijkse nationale Brandweercongres, werd ik in 2013 benaderd door Elsemieke Havenga. Met enige regelmaat werken wij samen sinds onze kennismaking bij een 6-tal KNVB-bijeenkomsten. De organisatie van dit tweedaagse congres zocht ludieke, humoristische ondersteuning. Ik startte aan het einde van de 1e ochtend met geïmproviseerde gedichten á la Nico Dijkshoorn. Om vervolgens de middag geïmproviseerd af te sluiten met de belangrijkste highlights van de workshops.

De volgende ochtend blikte ik aan de hand van gemaakte foto’s terug op de 1e dag en het feest. Dit tot hilariteit en soms schaamte bij de aanwezigen. En na enkele plenaire sprekers, presenteerde ik samen met Elsemieke het Brandweercongres draait doorrr waarin we diverse tafelgasten interviewden.
De reacties waren zeer positief en misschien wel het grootste compliment wat ik heb ontvangen zijn alle opdrachten die uit mijn bijdrage zijn voortgevloeid. Zoals de opening van het PIT in Almere, het SIS congres in Apeldoorn, opdrachten voor diverse veiligheidsregio’s en gemeenten die aanwezig waren.